Monday, June 8, 2009

xcidEnt?

SALAM

CUTI ni.. mmg amt bmkna jgk r..
sbb first time xcident ngn kete.. hahaha~~!!
tpi xpe..
xde kcderaan ntu pmandunye yakni aku la tu..
erm..nk kate salah aku.. aku rse x jgk.. klau aku bsalah..
aku dgn rela akn mgaku je..

tpi xcident ni aku rse mmg nk tjadi..
sbb pe aku kte g2..


1) sbb ayh aku sruh aku bwak cpat2,.
katenye nk pgi knduri.. dh la dri besut,.
nk balik kay tee..
2 jam jgk tu..

2) aku pun bwak agk laju.. asyik ptong je..
xkre double line ke ape ke,,.
just nk cpat je la,.

3) last2..ikut la deretan krete..n ade sbuah lori dpan..
sah2 xleh pintas,.
so aku fllow je..
dgn jrak g slamat!!

4) mse tu..krete dpan tu wrna putih..
krete iswara model lama2..

aku xbrape nmpak lmpu brek nye..
silau ngn chya mthari lg..

sbb tu aku ikut jauh skit..

5) last2,,aku nmpak 3 krete parking tpi jlan..
spanjg-pjg jlan yg lrus tu..
ade 3 buah prking kt situ..

6) aku ngh borak2 ngn ayh aku.. tbe2..aku dlam samar2..
antra pasti ke x..
smada krete dpan tu brek ke x..
tbe2!
aku nmpak krete dpan tu dh pegun..
die brek mgejut rupenya!
ya ALLAH!!

7) aku pun..brek hbis.. tpi apakan daya,,
aku try nk elak ke tepi..

tpi tu la..

ade je 3 krete parking kt tpi jlan yg straight tu..

damnnn!!!

8) mak aku kt blkg tkejut dri tdo..
p2,mrah aku sbb ikut rapat..
aku pun gtau,,
aku da ikut jauh..tpi xnmpak..
ayah aku pun xkate paper..
so,releks je..

9) nk wat camne..p2,xyah report polis..
settle camtu jer..

hancur bhgian dpan sang kenari..

adoyaii!!


10) nsib mlang.. da la sang persona bru nk kuar bgkel..
ni sang kenari plak nk msuk bgkel..
waa.a. agk sediy..
tpi aku pcaya..
ade hkmah sblik pe yg blaku..
so,just wait n see.. haha!


la tahzan..din..hehe~

ini la hasilnye..hahaha!

2 comments:

nurulezzati MS said...

it's a peringatan to be more careful.

lepas ni kau xboleh beronggeng dah ah. kereta semua kat bengkel.

ok, sila rasa macam mana perasaan yang duduk rumah sahaja di kala cuti. huhu.

ad-Din said...

a'a la kn..
tpi dua2 krete da pulih..
sang knari n persona..
so,mmg xleh duk kt umh je..
jalan2..
hahaha~
;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...