Wednesday, January 26, 2011

letiy

Teringat aku mse kecik2..

mse skolah rndah agi..

aku memg aktif gle..

byk maen2 la + dlm ujan skalipun..

tpi yg aku tringt apbila aku tsgt letih@demam..

aku xgtau kt mak@ayah aku..

tp

aku akn duk kt blik..

yakni atas katil la..

bkelubung d dlam slimut..

biasanya pas mandi@solat..

xmkn mlam la..

p2,msti mak aku dtg..

sbb pelik aku xmkn n xdgar suara aku..

pastu..

rase kt dahi aku pnas ke x..

n bgi mkan ubat..

p2,tnye nk mkn ape..

kfc pun grenti dpat la time tu..

~haha~

concernnya mak kte kn..

tgkap sayu la plak..

haishH!

Ya Allah..

aku sgt rindu mak n ayahku..

skang ni trase ltih gle n mcm nk dmam je..

tpi klau duk bkelbung dlm slimut..

xde sape nk dtg jnguk pun..

sediy siot..

~hahaha~

esok plak LARIAN MESRA

1 MALAYSIA anjuran 5 PISMP.

aku just jdi ahli senamrobik pagi tu..

tp letih bkn maen noh..

baru aku tau senamrobik ni letih..

~haha~

sbb tiap2 ari bpeluh 3 baldi "at least"..

memg sem ni PJ mAjor aku pon!!

~HAHAHAHA~

tp wat keje kena ikhlas..

so,layann suda..

n senyum sokmo!!

thankx la kt geng2 senamrobik!

sbb bgi full comitment..

xcept aku je yg loqlak..

~hahaha~

=)

perhaps everything gonna finish fast!!

with success too!!

n ble tgkap sayu bley dgar lagu ni ye rakan2..

so,jom layan..

=)

video

Tuesday, January 25, 2011

~Pegangan~

SOLAT ITU MARUAHKU!!

insyaallah akn aku sematkan 3 patah prkataan yg pnting ni..

QURAN ITU BUKA BACAANKU!!

insyaallah akn aku gunakn masa yg free ntuk bacanya..
wlaupun agak2 mlas..
tpi kne baca..
aku tringat ustaz ckap..
baca satu muka surat Al-Quran dalam sehari..
maka akan diampunkan dosanya pada hari itu..
so,jom baca..
pas maghrib..
2 helai xsmpai pun 10 mnit..
=)

TAHAJUD ITU PUNCA LIMPAHAN AIR MATAKU

solat sunat hajat,taubat,tahajud..
wat 2 rakaat je..ckup.
sbulan skali xpe..klau lrat..
smggu skali..
klau rajin,tiap2 mlam.
insyaallah..
smbil zikir i'tiraf..
mahu sayu hati..
gugur air mata..
tandanya hati kte msih lembut..
prnah ke kte wat ngn usaha sdri eh??
same2 pkir.

ingin aku ingtkan.
aku bkn org yg baek,alim..
tpi aku pnye ksedaran mgnai pkra2 di atas.
skiranya ada slah n silap.
sila tegur..
aku hanya insan biase..
BARAKALLAH!

Saturday, January 15, 2011

kehidupan aku

Sejujurnya..
aku memg suke tgok khidupan sbg seorang ustaz..
dan aku sgt jelez!
ustaz ni dbrkat dunia n akhirat..
aku prnh tfkir..sbb pe aku xplih untuk jdi ustaz??
hurm..
perlu mrenung jauh dblik stiap kjadian.
ssgguhnya stiap yg blaku ade hikmahnya..
insyaallah aku akn berusha ke arah itu..
;-)

Wednesday, January 12, 2011

luahan hati seorg abg..

setinggi-tingi ucapan kesyukuran dihadapkan kepada yang Maha Esa
"Allah S.W.T"
segala nikmat yang diberi adalah untuk hambanya yg berhak
dan
segala dugaan yang diuji adalah untuk hambanya yg bersabar..
ketahuilah bahawa Allah itu Maha Adil lagi Maha Penyayang

alhamdulillah, akhirnya adikku
Ahmad Izzuddin melapor diri di Pulapol ayer hitam
dan akn bkursus slama 6 bulan..
p2,keje la sbgai polis..

syukor Ya Allah..
sgla doa yg diluahkan,diiringi ttisan embun..
trutama ibuku tlh dikabulkan oleh Allah..
aku dpat mrase btapa leganya ati mak aku..
slepas 2 ank llaki nye da mmpunyai pkrjaan..
wlapun aku msih 2 taun lgi kt mktb.
tpi insyaallah akn mjadi cekgu kelak..
ttapi bahu ibu dan ayhku mgkin akn ringan skit
ank llaki da bkerjaya..
yg tggal cume prmpuan kt umh..
n xperlu rsau lgi ngn krenah adik laki2 aku ni..
biase la..org muda kn.
kuat mlepak,maen futsal..
klau x..mak aku asyk bmbgkan die je kt umh..

aku pun sbg abg sulong trase sebak..
aku dlu slalu mrah die..
sbb mlebihkan kwan2 die drpd kuarga..
rela mnolong kawan2 drpd kuarga..
die memg kras hati skit..trutama ngn mak aku..
slalu lwan ckap..
ttpi time mntak duit..bkn maen halus suara..
tapi camne pun..
die memg dgar ble aku slow talk ngn die..

gaduh?
of course penah..
ari tu die siap nk pkul aku ngn besi..
almaklumlah...die lgi tough drpd aku..
tpi ble aku da naek angin..tau2 je la..
tap2..da tsadai kt dinding..kah3~
gaduh sbb die ckap ayh n mak lgi syg kt aku.
pdhal die yg lgi byk dpat smua2 bnda drpd aku..
tu pun mau demand agi..
hadoi..

skang?
insyaallah smua akan baek2.
org tua kate..
mse muda2 ni je kte ngn geng2..
slalu lepak2..
6t ble da bkerja,kawen..
smua akan mcari kuarga..
sbb kuarga lah yg akn mnolong kte wlaucmnepun.
;-)

aku sbenarnya da xlarat da ni..
jadual klas skang pdat gle..
ptg kna praktis hoki lagi..
mlam nk kena wat hw agi.,.
letih gle babeng!!
tpi dpat brita gmbire psal adk aku ni..
at least..leh wat hilg penat aku skit..
leh la tsenyum..

aku pun rse dia akan kawen dlu sblum aku..
hahahaha~
xpe la izz..ko kawen la dlu..
;-)

ok la..mau berehat.,.
penat gile2..
hjung mggu ni mau jlan jauh.
pegi wedding kwan baek aku n die..
~alkessaaahh~
harap2 sang kenari baek2 sje..
~aminn~
SALAM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...