Monday, July 5, 2010

YA ALLAH..Kuatkan hati & semangat kedua ibu bapa ku..

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

di keheningan pgi td..
aku solat n berdoa..
sambil mntiskan bbrapa air mata...
mndoakan..

"Ya Allah Ya Tuhan ku..
andai ini ujian Mu untuk ayhku..
berilah die kekuatan untuk menghadapinya..
ampunkanlah segala dosa-dosanya..
kurangkanlah kesengsaraan yang dialaminya ini..
sembuhkan lah peyakitnya dgn cpat..

Ya ALLAH Ya Tuhanku..
Berilah kekuatan kpd Ibu ku untuk mnjga ayh ku...
berikanlah semngat yg kuat ntuk mereka.
mlalui detik2 yg pedih ni..
aku memohon kpd Mu Ya ALLAH..
berikanlah juga kekuatan kepadaku..
Ya ALLAH...

Sebak..
mgenangkan nasib yg mnimpa ayh aku..
air mata pun xdpat dthan lgi.
em..trutama ble tringtkan aku yg jauh ni..
xde brsama ktika saat2 yg dperlukan..

smlam pun aku sedih..
tbe2 bgun pgi ni..
dpat msej mak aku..
gtau ayh aku kt hospital..
msuk wad sbb buah pgg dh rosak thap trakhir,..
sedih beb..

xthu nk tgmbr camne..
rse sdih aku ni..
ble aku tfkirkan mak aku yg sdih tgok ayh aku..
trus mnitis air mata..
aku knal mak aku sgt2..
aku bleh rse pe yg dia rse..
sgt2 sdih..

td kol..mak aku ckap..
dktor dh tebuk kt bhgian buah pgg ntuk dicuci.
n ayh aku slalu sesak nfas je skang..
n die ngadu skit sgt..
aduiii..
aku pun xtau nk ckap cmne..
klau ikutkan ati..nk blik trgnu trus..
tpi apkn daya..
dh la sbtu ni ade klas ganti..
perlu ke aku blik??

"Ya ALLAH..berikanlah aku petunjuk.."

hari ni..
aku snyum..ktawa..slambe je..
msti xdop hok prasan..
aku slalu je sebak..
tpi aku xmo fkir..
klau fkir,..seng je air mata bgenang..
sbb tu wat2 hepi je...

aku xmo org tau aku sdih..
biar la..
aku sorg2 je rse..
hahahahhaha~
sbb aku pun xske tgok org sdih2..
tpi lgi sdih klau aku tau die sdih n xgtau aku..
hahaha~

sebak eh~!
aku hrap sape2 yg bca post ni..
tlg doakan smoga ayh aku dpat hdapi smua ujian-NYA..
smoga dia cpat smbuh..
aminnn~

barakallah..
ASSALAMUALAIKUM W.B.T



12 comments:

~arisa_miyazaki~ said...

Kuatkan semangat, Din..
insyaAllah, rakan2 sentiasa mendoakan..
semoga disembuhkan, tiada yang berupaya melainkan Dia.. Aminn~

AzwaZynal said...

semoga Allah tabahkan hati kedua mereka dan juga kamu.. :)
tamoh sedih2..

setiap yg berlaku akan ada hikmahnya..

tengku89 said...

aku doakan kesihatan ayah mg din..
kuatkan smngat mg din.
aku rsa mg ptot blk tgk lu kdaan ayh mg..

ad-Din said...

thanxk anis..;-)
thankx azwa..

boo : maseh byk bohs..
tu r..aku ingt nk blik r ahad ni..sbtu ade klas gnti..shari je la leh blik..

Mohamad Taqiyuddin Bin Ahmad Fikri said...

insyaAllah,
aku doakan yg terbaik utk ayah mg moga2 dia terus tabah hadapi pnyakit yg dihadapi sekarang...
dan mendoakan moga2 emak mg diberikan kekuatan rohani dan fizikal dalam menjaga ayah mg....
yakinlah bhwa ujian Allah itu semakin mendekatkan hambaNya pada Allah...
insyaAllah...

Shafawati Ghazali said...

din. insyaAllah ayah din cepat sihat. byk2 lah berdoa. kakwe doakan yang terbaik. insyaAllah.

ad-Din said...

thankx didi n kakwe..;-)

fazliana said...

salam....
din,tabahkan ati dgn ujian drp Allah..
byk2 kan berdoa..
kau kene kuat so dat,mak kau pon kuat hadapi sume ni..
we'll always pray for kesihatan ayah kau..

ad-Din said...

thankx faz..;-)

ARIXA XANDRIA said...

Sabar Din. Ada hikmah tu.

Afzainizam said...

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

ad-Din said...

thankx wan sha..;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...